Irodalom / Novella rovat
Vers - Novella

Linkajánló
A naprakész internetes verselés hírnöke
Halmi Zsolt, művészvenén Hamil, lassan mintegy két évtizede okoz sokak számára Örömöt írásaival, dalaival. Honlapján az olvasó minden másnap friss írásokat találhat.
Végső Küldetés
Dorer a szikla mögött lapult, bár sejtette mi fog következni, még nem volt egészen biztos benne. Azt a csapat katonát, akik a tábortól északra, egy „rejtett” tisztáson gyülekeztek, körülbelül egy perce terelte Braun Dealer, az egyik kiképzőparancsnok.
Kereszt és kard árnyékában (regényrészlet)
Először a vatikáni San Pietro harangja kondult meg, majd követte a Santo Spirito kórház templomáé, s ahogy a hír terjedt, a szélhordta harangzúgás betöltötte a Tiberis két partján elterülő várost. Habemus papam! - zengte a lateráni San Giovanni...
A Galéria-hadművelet (regényrészlet)
Richard Gordon mélázva nézte az utcát az ablaküvegen át. A szeptemberi szél rőt, összezsugorodott faleveleket kavart a járdán. Néhány ember sietett el csupán a Baker Street-i ház előtt, kabátjuk gallérját felhajtva.
Egy kiskutya rövid élete
Nem igazán emlékszem a helyre, ahol születtem. Szűk volt és sötét, és az emberek sohasem játszottak velünk. Emlékszem Anyura és az ő puha bundájára, aki sajnos gyakran beteg volt és sovány.
Fekete por
A harcos, magányosan állt, hátát egy sziklának vetve. Zömök , vállas fickó volt, szegecsekkel kivert bőrpáncélja még jobban kihangsúlyozta, erőteljes alkatát. Vastag szemöldöke alól, kivillanó átható szürke tekintete a mindent körülölelő ködbe meredt.
Zavart szerelmes szellem
A tenger csak mosta a partot. Sosem szeretett. Elfeledett. A szerelmünk halálra ítéltetett. Aznap reggel a hajnal lila volt, s alvó a kikelet. Furcsa e világ, hiszem-e, ez a valóság?
A cigifüst
Gomolygó kipufogógáz szürkeségébe vegyülve száll a füst embertársam cigarettát harapdáló szájából.
1 2 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu